Екскурзия в ДАНИЯ - Вълшебна Нова Година в Копенхаген, 3 НОЩУВКИ!

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Маршрут: Копенхаген – замъкът "Кронборг" – Хелсингборг - Роскилде - Малмьо - Лунд
Дати: 29.12.2024
Цена от: 1299 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
29.12.2024 01.01.2025 от 1299 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване в 19.00 ч. от Терминал 1 на летище София за Копенхаген с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Копенхаген в 21.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2


Ден 3

Закуска. Свободно време в Копенхаген (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: целоднвена екскурзия до Хелзингор и Хелсингборг. Отпътуване за Хелзингор, където се намира величествения ренесансов замък "Кронборг", разположен в най-тясната част на протока Йоресунд. Това е най-известният замък в Дания, включен в списъка на ЮНЕСКО и добил популярност от пиесата "Хамлет" на Уилям Шекспир. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Екскурзията продължава с прекосяване на протока Йоресунд с ферибот (около 20 мин) до шведския град Хелсингборг - едно крайбрежно бижу, със завладяващ контраст от история, иновация и морска красота. Този очарователен град, разположен на западния бряг на Швеция, в идиличната провинция Сконе, има завладяваща история, която може да се открие и почувства в добре запазения му стар град: Кулата на замъка - крепостна кула, висока 35 метра, единствената останка от замъка Хелсингборг, който е бил построен по време на датското управление в началото на 14 век и някогашна могъща крепост, разположена в градския парк Слотсхаген на платото Ландборген над стария град; църквата "Света Богородица", датираща от 12-ти век, а по-късно преустроена в готически стил; неоготическото кметство, открито през 1897 г. със своята декоративна фасада, красиви витражи и висока часовникова кула. Свободно време по улица "Кулагатан" - първата търговска пешеходна улица в Швеция. Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка в Копенхаген.


Ден 4

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Копенхаген - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд: отпътуване за Малмьо през моста "Йоресунд" – най-дългият комбиниран автомобилно-железопътен мост в Европа, който свързва датската столица Копенхаген с шведския град Малмьо: туристическа програма в центъра на града - площад "Сторторгет" с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата "Св. Петър" – най-старата сграда в Малмьо; площад "Лила"; замъкът "Малмьохус"; паркът "Кунгс"; паркът "Слотс". Екскурзията продължава към Лунд - един от най-старите градове в Швеция, основан от датския крал Свен I Вилобради около 990 г. И днес все още могат да се видят ясни следи от датския му период, тъй като вътрешните градски улици до голяма степен следват средновековния модел. Сред калдъръмени улици и плудървени къщи средновековният град се слива с модерни сгради и иновативна среда. Лунд е известен днес най-вече със своя университет - основан през 1666 г., университетът в Лунд, който наброява повече от 300 000 студенти, е една от най-старите, най-големите и най-престижните институции в Северна Европа. Пешеходна разходка в Лунд: Катедралата, построена през Средновековието, чиято най-стара част датира от 1085 г., а забележителният й астрономически часовник е от 15 в.; Главната сграда на университета в Лунд - монумунтална бяла сграда от 1882 г. в неокласически стил; главната търговска улица и площад "Сторторгет". Връщане обратно в Копенхаген. Трансфер до летището на Копенхаген. Отпътуване за България в 21.35 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (Терминал 2) в 01:15 ч. (след полунощ на 4-тия срещу 5-тия ден).

 

Продължителност на туристическата програма: 4 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
     
     
     
Единична стая - 399 BGN
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване 139 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване  185 BGN
 
Целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд (без включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи  99 BGN
 
Екскурзия до замъка "Кронборг" в Хелзингор и Хелсингборг (без включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи  139 BGN
 
Полудневна екскурзия до Роскилде (без включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи 89 BGN

 


Пояснения:
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Туристическата програма се осъществява на български език.
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (1018 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6,90 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Горивни такси за автобусен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 1.70 Euro за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 5.00 Euro. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • самолетен билет и летищни такси София - Копенхаген - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен 1 малък ръчен салонен багаж с размери 40х30х20 см до 10 кг
  • трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Копенхаген
  • туристическа програма с местен екскурзовод в Копенхаген
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
  • водач-екскурзовод от България
  • PCR тестове (при необходимост)
  • чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг
  • екскурзия до замъка "Кронборг" в Хелзингор и Хелсингборг (без включени входни такси)
  • целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд
  • полудневна екскурзия до Роскилде
  • Входни такси за Музея на Книгата на Гинес (135 DKK; деца от 4-11 г. - 85 DKK; деца под 4 г. - безплатно), замъка "Розенборг" (125 DKK; за деца под 18 г. - безплатен вход) и градините "Тиволи" (145 DKK без право на ползване на атракциите в парка от понеделник до петък, за деца до 7 г. - 65 DKK; 155 DKK без право на ползване на атракциите в парка от събота до неделя, за деца до 7 г. - 65 DKK; билет "Friday Rock", без право на ползване на атракциите в парка и валиден за посещение в петък след 18.00 ч. - 220 DKK) в Копенхаген
  • входни такси за замъка "Кронборг" (145 DKK, за деца до 17 г. - безплатно) в Хелзингор
  • Градски транспорт в Копенхаген (еднопосочен билет за 1-ва ш 2-ра зона - 24 DKK , карта за 24 часа за 1-ва до 4-та зона - 80 DKK); Гьотеборг (еднопосочен билет 35 SEK) и Стокхолм (45 SEK - билет за 60 минути; 130 SEK - билет за 24 час)
  • Бакшиш за водач / шофьора (5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Оферта № Е1836