Тропическият рай - Панама, Гватемала и Коста Рика 27.11.2022

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 12 дни / 11 нощувки
Маршрут: ПАНАМА СИТИ – ГВАТЕМАЛА СИТИ - АНТИГУА / Гватемала / - САН ХОСЕ - АРЕНАЛ – ALL INCLUSIVE ПОЧИВКА В ГУАНАКАСТЕ - МОНТЕВЕРДЕ
Дати: 21.01.2024
Цена от: 7980 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
21.01.2024 01.02.2024 от 7980 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

Ден 1, 27.11.2022, неделя/  Панама Сити
Пристигане в Панама Сити вечерта. Посрещане, трансфер и настаняване в Hotel Bristol Panama 5*. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка. 

Ден 2, 28.11.2022, понеделник/ Панама Сити                 
Закуска. Целодневна панорамна обиколка на града, включваща разглеждане на Старата Панама, която датира от 16 век; стария испански колониален град Каско Виехо (ЮНЕСКО), познат ни от филмите за Джеймс Бонд; хълма Анкон; едно от най-впечатляващите инженерни творения на човека – Панамския канал при шлюзовете на Мирафлорес, Калсада де Амадор с прекрасната панорамна гледка към модерна Панама; ще спрем за фотостоп при цветната сграда на Биомузея на Франк Гери (отвън). Връщане в хотела и време за самостоятелни разходки и вечеря. Нощувка.

Ден 3, 29.11.2022, вторник/Панама сити – Гватемала Сити - Антигуа
Закуска. Трансфер до летище и полет за Гватемала. Кацане на летището "La Aurora"  посрещане и панорамна обиколка на центъра на гватемалската столица. Фотостоп на площад Майор, където се намират едни от най – важните колониални сгради: Катедралата, Националните Дворец и Библиотека. По пътя преминаване покрай Кметството и Върховния съд. Продължение за град Антигуа, един от най-добре запазените колониални градове в света. Настаняване в хотел Camino Real Antigua Guatemala 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4, 30.11.2022, сряда/ Антигуа
 Закуска и полудневна панорамна обиколка на Антигуа. Този завладяващ малък град ще Ви накара да се почувствате 300 години назад във времето. Kолониалната архитектура, красивата околност, вкусната храна създават една вълшебна атмосфера.
Ще видите главния площад, Арката на Санта Каталина, църквата Сан Франциско, Двореца на капитаните и Катедралата. Свободно време за обяд и почивка.
Вечерта, по желание, посещение на ресторант с включена вечеря и фолклорна програма. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5, 01.12.2022, четвъртък/ Антигуа – Гватемала  Сити 

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Антигуа или по желание целодневна екскурзия със самолет до град Флорес, за посещение на едно от най-загадъчните светилища на Маите – Тикал, с включен обяд. Името му означава "Място на гласовете" и се смята за втория по големина град на Маите в света. Тикал е едно от тези места на земята, които са толкова необикновени, че е невъзможно да ги уловите с думи или снимки. Разглеждането на комплекса храмове ЮНЕСКО започва с посещение в Комплекс Кю и Ар, след това до Централния Акропол, както и двата най-известни храма – „Храма на Великия Ягуар “ и „Храма на Маските. Обяд и отпътуване до Гватемала Сити.
Отделен трансфер до Гватемала Сити за тези, които предпочитат да останат в красивата Антигуа. Настаняване в хотел Barcelo Guatemala City 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6, 02.12.2022, петък/ Гватемала сити–Сан Хосе-Аренал           
Закуска. Трансфер до летище и  отпътуване за столицата на Коста Рика, Сан Хосе. След пристигане следва полудневна панорамна обиколка на града с разглеждане на Колониалния център, сградите на Националния театър, Националната библиотека и Върховния съд (отвън). Следва посещение на Музея на Златото, съхраняващ уникални артефакти от историческото наследство на Коста Рика. Свободно време за обяд. Трансфер до най-голямата атракция на Коста Рика – Националния парк Аренал, където се намира най – големият от общо 9 вулкана в Коста Рика - Аренал. Той е не само най – красивият вулкан, но и най-посещаваната забележителност на страната. Настаняване в хотел Arenal Lodge 4*. Вечеря в местен ресторант, известен с вкусната си храна. Нощувка.

Ден 7, 03.12.2022, събота/ Аренал
След закуска следва посещение на ферма за кафе и шоколад. Тук ще се запознаете с процеса на приготвяне на два от най-известните продукта на Коста Рика – от зрънцето до ароматната чаша с кафе и до шоколадовото блокче. В края ще се насладите на вкусни дегустации. Ще се запознаете отблизо и с многообразния растителен и животински свят на тропиците и ще чуете местните легенди за Огнедишащия Бог. Трансфер до уникалния комлекс Baldi Hot Springs, където ще имате възможност да се насладите на топлите минерални извори след богат обяд на блок маса. Перфектно разположен в основата на внушителния вулкан - ще поглезите сетива си, любувайки се на заобикалящата буйна растителност. Този „минерален оазис“ е най-големият езерен комплекс в света с 25 естествени басейна с извираща кристално чиста, топла минерална вода. Следобед прибиране обратно в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 8, 04.12.2022, неделя/ Аренал – Гуанакасте
Закуска и отпътуване за тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика с прекрасните бели плажове. Настаняване в хотел Dreams Las Mareas 4* на база All Inclusive.
Разположен сред буйна тропическа растителност, на уединен частен плаж, хотелът предлага фантастично преживяване на екзотичното западно крайбрежие на Коста Рика: най-дивата природа е съчетана в перфектна хармония с всички съоръжения и услуги на хотела.         Вечеря и нощувка.

Ден 9, 05.12.2022, понеделник/ Гуанакасте
Свободно време на база All Inclusive за плаж, почивка или допълнителни мероприятия като шнорхелинг, скуба дайвинг, плаване, спортен риболов и др. Възможност за целодневна допълнителна екскурзия до Никарагуа с посещение на Гранада. Нощувка.  

Ден 10, 06.12.2022, вторник/ Гуанакасте
Свободно време на база All Inclusive за плаж или допълнителни мероприятия. Нощувка.

Ден 11, 07.12.2022, сряда/ Гуанакасте – Монтеверде                       
Закуска и отпътуване за другото чудо на Коста Рика – биосферния резерват Монтеверде, прочут с „облачната“ си гора. Сравняват влизането в Монтеверде с влизането в една грандиозна зелена катедрала, сътворена от Майката - природа. Това е тайнствената земя на елфите, където ние ще се почувстваме като джуджета пред гигантските дървета, покрити с диви орхидеи, бромелии, папрати и мъхове. Настаняване в Hotel Poco a Poco 4*
и свободно време. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12, 08.12.2022, четвъртък/ Монтеверде – Сан Хосе
След закуска следва посещение на Selvatura Adventure Park, разположен сред защитената облачна гора на Коста Рика. Ще погледнете над високите тропически дървета от платформи и мостове, които разкриват пред очите ви пълната хармония в защитената екосистема. Това са най-дългите висящи мостове в страната и накрая за вдигане на адреналина ще можете да изпробвате „скока на Тарзан” – преминаване от дърво на дърво на десетки метри височина в джунглата.
Следва трансфер до летището в Сан Хосе за обратен полет до България.
 Край на програмата.
                                         
Допълнителни екскурзии

    Важно!

 • Цената е валидна при група от минимум 12 туристи;
 • Необходими документи за записване: копие или данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор и депозит в размер на 2500 лв на човек;
 • Плащането става в брой или по банков път:
 
 • Краен срок за събиране на групата: 15.09.2022;
 • Краен срок за доплащане: 30.09.2022;
 • За посещение на страните по програмата се изисква задължително представяне на сертификат за завършен ваксинационнен курс срещу COVID-19;
 • ТА ще Ви информира своевременно за промени в изискванията на здравните власти;
 • За посещението на Панама, Гватемала и Коста Рика не се изискват визи и няма задължителни ваксини за тропически болести за районите, включени в тази програма.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
        Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на         Интернет страницата на НЦЗПБ.
          За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,          РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2;
         Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

Цените са изготвени при валутен курс  1 щ. долар = 1.78 лв и при увеличение с повече от 3% ТО си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално плащане, която е 15.09.2022. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
ТО не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача, както и при анулиране на полети.
За допълнителните мероприятия, като отделна част, невлизаща в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
ТО има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, бул. Цар Борис III, 136 B.

 
 • Вътрешни полети: Панама – Гватемала и  Гватемала - Сан Хосе с авиокомпания Copa Airlines  и Avianca Airlines с включени летищни такси.
 • 8 нощувки със закуски в следните хотели:
 • 2 нощувки със закуски в Hotel BRISTOL 5* в Панама Сити;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Camino Real Antigua Guatemala 4*  Антигуа;
 • 1 нощувка със закуска в Hotel barcelo guatemala city 5*  в Гватемала Сити;
 • 2 нощувки със закуски в Hotel ARENAL lodge 4* в Аренал;
 • 1 нощувка със закуска в HOTEL POCO A POCO 4* в Монтеверде;
 •  3 нощувки на база All Inclusive в хотел DREAMS LAS MAREAS  4* в Гуанакасте;
 • Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
 • 1 обяд в Аренал и 2 вечери (в Аренал и Монтеверде);
 • Всички входни такси на посещаваните обекти по програма;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Водач-преводач от ТО;
 • Подробна туристическа информация за посещаваните градове и държави;
 • Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
 • Самолетни билети: София –Франкфурт –Панама Сити; Сан Хосе – Франкфурт - София с авиокомпания Lufthansa с включени летищни такси 1 800 лв на човек. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети на Lufthansa.
Полетно разписание на авиокомпания Lufthansa (към месец май 2022)
27.11.2022 София - Франкфурт                 06:50 - 08:25
27.11.2022 Франкфурт – Панама Сити    11:40 - 17:55
08.12.2022 Сан Хосе - Франкфурт            20:50 - 15:00+1
09.12.2022 Франкфурт - София                19:15 - 22:25
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. ТА може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори: 50 USD на човек (заплаща се на място);
 • Целодневна екскурзия до Тикал със самолет и включен обяд /водач от Профи Травъл при минимум 10 записани туристи/: 700 лв на човек;
 • Посещение на ресторант в Антигуа с включена вечеря и шоу програма с традиционни танци и музика при записани мин. 10 туристи: 70 лв на човек;
 • Целодневна екскурзия до Никарагуа: при запитване;
 • Доплащане за единична стая: при запитване;
 • Лични разходи и напитки по време на хранене.
Оферта № Е1725