АРЖЕНТИНА С ПАТАГОНИЯ, ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ И НЕВЕРОЯТНИЯТ РИО

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 13 дни / 12 нощувки
Маршрут: Буенос Айрес - Ушуая - Ел Калафате - Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро
Дати: 24.11.2023
Цена от: 5325 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
24.11.2023 06.12.2023 от 5325 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

Ден 1, 22.11.2022, вторник / Буенос Айрес                                                                      

Кацане на международното летище в Буенос Айрес.  Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел  Grand Brizo Buenos Aires 4* или подобен с централно местоположение. Свободно време за освежаване и панорамна обиколка на Буенос Айрес. Разглеждане на основните забележителности на града: Обелиска и Театър Колон (отвън), Площад „25-ти май” с Каса Росада (отвън), Катедралата (включено посещение) и Кметството (отвън), спирка в елегантния квартал Реколета, Палермо с „Площада на Обединените нации”, Пуерто Мадеро с емблематичния „Мост на жената” и пъстрия на цветове и музика квартал Ла Бока с уличката „Каминито” (включена разходка), където за пръв път се е появило тангото. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.
   
Ден 2, 23.11.2022, сряда / Буенос Айрес                                                                      Закуска
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на най-европейската столица в Латинска Америка с време да се насладите и усетите пулсиращата атмосфера на града – възможност да посетите паркът с фонтаните пред Конгреса, построен по подобие на Американския Капитолий с емблематичната скулптура на Мислителя на Роден отпред; разходка по булевард „9-ти юли” с известния Обелиск; търговската улица „Флорида”; площада „Сан Мартин”, пазаруване в уникалната книжарница „Ел Атенео“, посещение по желание на един от многото музеи или опитване на традиционните аржентински „медиалунас” и „емпанадас” в чаровните кафенета наоколо.
По желание този ден може да направите допълнителна екскурзия извън Буенос Айрес. Предлагаме Ви да се присъедините към полудневен тур с автобус до курортното градче Тигре, известно с множеството си канали и летни вили на богати аржентинци. Включена е разходка с лодка по делтата на река Парана – истински лабиринт от островчета и речни канали. Екскурзията е лежерна и приятна за тези, които обичат живота извън големия град. А за тези, които обичат по-наситена програма предлагаме да се запишат за целодневна екскурзия до Монтевидео, столицата на Уругвай. Нощувка.

   Ден 3, 24.11.2022, четвъртък / Буенос АйресУшуая                                                 Закуска

Ранна закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летището в Буенос Айрес за полет до Ушуая, най-южния град на планетата, най-близо разположен до Антарктида. Архипалагът Tierra del Fuego включва общо над 40 хил. острова на територията на Аржентина и Чили, сред които най-голям е остров Огнена Земя с главен град Ушуая, място с неподправен чар и ярка индивидуалност. Ушуая разкрива уникални пейзажи, които няма да видите никъде другаде – многоцветни дъги, планини, синевата на двата океана, глетчъри и вятър, вулкан от емоции на иначе тази студена точка от земното кълбо. Тук денят продължава 16 часа, което е причината градът да сияе в пъстри цветове. Посрещане на летище и настаняване в хотел  Hotel Wyndham Garden Ushuaia 4*  или подобен. Свободно време за разходка в градчето, вечеря и нощувка.
 

   Ден 4, 25.11.2022, петък / Ушуая                                                                                  Закуска             След закуска круиз с катамаран по канала Бийгъл – протокът, който разделя архипелага, с посещение на островите Лос Лобос, известен с колонията си от морски лъвове (ушати тюлени), корморани и различни местни птици. Плаването завършва до фара Eclaireurs на края на света, един от символите на Ушуая.

Следобeд отпътуване до най-южната защитена територия на континента, разположена само на 11 км от Ушуая близо до границата с Чили - Национален парк Огнена Земя. Оттук се разкриват невероятни панорамни гледки към Магелановия проток, заобиколен от красиви планини и гори. Включен полудневен тур из Националния парк с разглеждане на неговата удивителна природа с множество езера, реки, лагуни, животински свят и незабравимото усещане да се возиш на Влака до Края на Света... Връщане в Ушуая. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5, 26.11.2022, събота / Ушуая – Ел Калафате                                                      Закуска

Закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Ел Калафате – курорт, разположен на езерото Аржентино. Посрещане на летище и панорамна обиколка на Ел Калафате, известен като изходна точка за посещението на Национален парк Los Glaciares „Ледниците“. Със своята магнетична природна красота той е включен в списъците на ЮНЕСКО. Настаняване в Hotel Kosten Aike 4* или подобен.  Свободно време за вечеря и нощувка.
 

Ден 6, 27.11.2022, неделя / Перито Морено                                                                  Закуска

След закуска целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено (ЮНЕСКО) – един от най-красивите и величествени континентални ледници, разположен в Националния парк Los Glaciares. Паркът е с територия 7200 км² и дължи името си на многобройните ледници, покриващи половината от територията му. Ледникът Перито Морено се намира в южната част на парка на езерото Аржентино и е един от малкото ледници в света, известен с динамичните си промени – той все още расте и представлява едно от най-впечатляващите природни зрелища, които могат да бъдат наблюдавани някога. Разходка по пътеките около глетчера с разглеждане на природния феномен отблизо.

Включен круиз по езерото Lago Argentino, където от друг ракурс и съвсем отблизо може да се види ледника, висок близо 70 метра, както и множеството носещи се свободно айсберги. Връщане в хотела и свободно време.

По желание може да се включите в посещение на ферма – ранчо, където ще ви запознаят с местните обичаи в отглеждането на овце, ще ви почерпят с традиционните емпанади и ескабеча, а за вечеря ще ви сервират агнешко с домашно отглеждани заленчуци. И накрая докато се наслаждавате на чаша кафе и ароматен сладкиш, за вас ще свирят и танцуват местни фолклорни изпълнители.  Нощувка.

 

Ден 7, 28.11.2022, понеделник /Ел Калафате – Буенос Айрес                                        Закуска

Закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане на обяд, посрещане и трансфер до хотел Grand Brizo Buenos Aires 4*. Настаняване и свободно време.

Вечерта, по желание,  посещение на елитното танго шоу Los Angelitos Café & Tango Show, където ще усетите магията на вечните танга в изпълнение на световните звезди на този танц. Преди шоуто в театъра се сервира вечеря с включени вино, вода, безалкохолни напитки и кафе.

Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8, 29.11.2022, вторник/ Буенос Айрес - Игуасу                                      Закуска/Вечеря

Ранна закуска, трансфер до летище и полет за Игуасу. Кацане на летището в Игуасу, посрещане и обиколка на аржентинската страна на водопадите, впечатляваща най-вече с “Дяволското гърло” – водопадът с най-голям дебит и красота. Изграденият специалeн мост над реката, достига на метри от големия водопад и там, на панорамната площадка над водопада, силата на това природно чудо е най-разтърсваща! Преминаване на границата с Бразилия и настаняване в хотел Bourbon Cataratas 4* или подобен. На разположение са три ресторанта, басейн и два бара, както и възможност за най-различни видове спорт или разходка в частния парк на хотела. Включена вечеря. Нощувка.

Ден 9, 30.11.2022, сряда / Игуасу                                                                                   Закуска

След закуска организиран тур на бразилската страна на най-широката водопадна редица в света – 2 700 м, общо 27 водопадни каскади. След всеки завой на пътеката, отвеждаща надолу към водопадите, гледките се разкриват все по-впечатляващо, докато се открие цялата изумителна панорама на това природно чудо. Небесната дъга е постоянна украса над водопадите, а приближавайки почти на крачка от тях, се усеща зареждащата им сила. В този тур е включено и посещение на Птичия парк, част от националния резерват, където могат да се видят птици от всички части на Бразилия – от малките колибри до смешните тукани и пъстроцветните папагали Ара.
За най-големите авантюристи, по желание, се предлага Макуко Тур – плаване с моторна лодка по реката и под част от водопадите. Незабравимо преживяване с много адреналин!
Възможност за полет с хеликоптер над впечатляващите водопади.
Вечерта, по желание, следва организирано посещение на типичен чураскария бразилски ресторант, където се сервират много видове печено месо – Churrascaria Rafain Cataratas с включени трансфери, богата вечеря и шоу програма, представяща фолклорни танци от цяла Латинска Америка. Връщане в хотела и нощувка. 

Ден 10, 01.12.2022, четвъртък / Игуасу – Рио де Жанейро                                   Закуска

Закуска, трансфер до летище и отпътуване за Рио де Жанейро. Кацане, посрещане и трансфер до хотел Windsor Еxcelsior 4* или подобен, разположен на най-известния плаж в света – Копакабана. Настаняване и почивка. Вечерта, възможност за самостоятелно посещение на един от многото музикални клубове в Рио или разходка из улиците на града. Нощувка.

 
Ден 11, 02.12.2022, петък /  Рио де Жанейро                                                            Закуска

       Закуска. Програмата за деня започва с изкачване до статуята на Исус Христос Изкупителя – един от най-известните монументи в света, със зъбчата железница, катереща се сред гъста тропическа растителност по вертикалните склонове на планината Корковадо.

Продължава се със специален асансьор, изграден в скалата и открит ескалатор, който извежда туристите на самата панорамна площадка около статуята. Усещането горе е сюрреалистично – сякаш летиш с хеликоптер над красивите заливи и островчета долу, обвити в мараня. Импозантната статуя на разперилия две ръце над града Исус, покорява с невероятното си присъствие на тази височина.

Следобяд - разходка из Колониалния център на Рио и разглеждане на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Старата библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър (само отвън), известните стълби „Селарон” и други. Нощувка. 

Ден 12 /03.12. 2022, събота / Рио де Жанейро                                                     Закуска

Закуска и полудневна екскурзия до „Захарната глава”, която започва с изкачване на природния феномен със специален кабинков лифт. Невероятните гледки от върха на тази монолитна гранитна скала (396 м) към града и океана привличат милиони туристи от цял свят всяка година.  Разглеждане на Музея на утрешния ден /отвън/ и пристанището. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13/04.12. 2022, неделя / Рио де Жанейро                                             Закуска

След закуска свободно време за плаж, почивка и последен шопинг в „Града на удоволствията”. Освобождаване на стаите до обяд. Tрансфер до летище за полет до България. Край на програмата.

 
Допълнителни екскурзии

Важно!

 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 10 туристи.
 • Необходими документи за записване: копие или данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на ТО и депозит в размер на 3000 лв на човек;
 • Плащането става по банков път
 • Краен срок за събиране на групата: 31.08.2022;
 • Доплащане на общата цена на пътуването: 15.09.2022;
 • За посещението на Аржентина и Бразилия не се изискват визи;
 • Към 13.06.2022, Бразилия и Аржентина са отворени за посещения на туристи със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 и представяне на отрицателен резултат от PCR тест или антигенен тест.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Настаняването в хотелите става след 14:00, а освобождаването на стаите е до 12:00.   

Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,76 лв  и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% ТО си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално доплащане, която е 15.09.2022г.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, ТО не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
ТО не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
ТО има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, бул. Цар Борис III, 136 B.
 •   Вътрешни полети Буенос Айрес – Ушуая; Ушуая  - Ел Калафате; Ел Калафате – Буенос Айрес; Буенос Айрес – Игуасу; Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси на аржентински авиолинии и LATAM Airlines;
 •  3 нощувки със закуски в хотел 4* Grand Brizo Buenos Aires в Буенос Айрес;
 •  2 нощувки със закуски в хотел 4* Hotel Wyndham Garden Ushuaia в Ушуая;
 •  2 нощувки със закуски в хотел 4* Kosten Aike в Ел Калафате;
 •  2 нощувки със закуски в хотел 4* Bourbon Cataratas в Игуасу;
 •  3 нощувки със закуски в хотел 4* Windsor Еxcelsior в Рио де Жанейро;
 •  1 вечеря в Игуасу по програма;
 •  Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
 •  Полудневна панорамна обиколка на Буенос Айрес с автобус и екскурзовод;
 •  Целодневна екскурзия в Националния парк Лос Гласиарес (ЮНЕСКО) с посещение на ледника Перито Морено и включено сафари с лодка по езерото Lago Argentino;
 •  Посещение на Ушуая и Националния парк Огнена Земя;
 •  Круиз с катамаран по канала Бийгъл;
 •  Полудневни турове с екскурзовод на бразилската и аржентинската страна на водопадите Игуасу;
 •  Посещение на Птичия парк в Игуасу;
 •  Целодневна обиколка на Рио с климатизиран автобус и разглеждане на Колониалния център и изкачване на Корковадо до статуята на Исус с включени входни такси и билети;
 •  Полудневна екскурзия с климатизиран автобус на Рио с посещение на Захарната глава с включени входни такси; 
 •  Всички входни такси на посещаваните обекти;
 •  Местно екскурзоводско обслужване;
 •  Водач-преводач от ТО;
 •  Предварителна подробна туристическа информация за дестинацията и посещаваните забележителности;
 •  Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
Общата цена на пътуването не включва:
 • Самолетни билети: София – Франкфурт – Буенос Айрес; Рио де Жанейро – Мюнхен – София с авиокомпания Lufthansa с включени летищни такси - 2060 лв на човек (към 13.06.2022). При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети на Lufthansa.
Полетно разписание на авиокомпания Lufthansa (към месец юни 2022)
21.11.2022 София – Франкфурт                 18:50 – 20:20
21.11.2022 Франкфурт – Буенос Айрес    22:15 - 08:05+1
04.12.2022 Рио де Жанейро – Мюнхен     21:50 - 13:10+1
05.12.2022 Мюнхен – София                       15:15 - 18:05
 •  Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19.
 •  Полудневна екскурзия с автобус до Делта и Тигре и разходка с лодка: 110 лв на човек, при група от 10 туристи с водач от Профи Травъл;
 •  Целодневна екскурзия със сборна група до Монтевидео, Уругвай: 550 лв на човек, при група от 10 туристи с водач от Профи Травъл;
 •  Вечеря в типична ферма-ранчо в Ел Калафате (тристепенно меню, напитки – чай и кафе) с включена шоу програма: 115 лв на човек, при група от 10 туристи с водач от Профи Травъл;
 •  Посещение на елитното танго шоу Los Angelitos Café & Tango Show с включена вечеря: 150 лв,  при минимум 2 записали се;
 •   Вечеря в чураскария Рафаин Катаратас с включена фолклорна програма в Игуасу с трансфери и водач при група от минимум 10 записани: 130 лв на човек;
 •   Доплащане за единична стая: при запитване;
 •  Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори: 55 USD – заплаща се на място;
 •  Допълнителни лични разходи и напитки по време на хранене.
Оферта № Е1732